Home Neem contact met me op Links

FAQ

Ik ben heel kietelig. Kan ik dan toch gemasseerd worden?
Ja, dat kan. Kietelig zijn heeft vaak te maken met niet helemaal ontspannen zijn. Door de massage raakt u vanzelf zo ontspannen dat het kietelige gevoel snel verdwijnt. Zelfs het masseren van kietelige voeten is na een tijdje mogelijk.

Moet ik mij helemaal uitkleden?
Niets moet. Dus u mag aanhouden of uittrekken wat u wil. Maar houdt er rekening mee dat alles wat u helpt ontspannen de massage ten goede komt. En kleding is vaak iets wat in de weg zit.


Ik heb veel pijn. Is een massage toch mogelijk?
De intensiteit van de massage en druk worden aangepast aan uw omstandigheden en wensen. Dus ook als u veel pijn heeft of erg gevoelig bent, kan een massage zinvol en prettig zijn.


Waarom heet het massagetherapie?
De “therapie” in “massagetherapie” betekent dat het klachtgericht is, net als bijvoorbeeld in “fysiotherapie”. Massagetherapie helpt namelijk de oorzaak of de symptomen van veel klachten te bestrijden.


Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
Nee u kunt zonder verwijzing zelf meteen een afspraak maken.


Als ik alleen zere schouders heb, waarom is het dan toch goed om mijn hele lichaam te masseren?
Veel klachten uiten zich ergens maar werken in je hele lijf door. Stress bijvoorbeeld. Ook wordt er vaak ergens anders gecompenseerd of komt de oorzaak van een andere plek of is algehele spanning de oorzaak.


Ik voelde me een dag na de massage wat misselijk, moe, hoofdpijn o.i.d., hoe komt dat?
Dit kan soms gebeuren. Tijdens de massage wordt er veel losgemaakt, zowel op het fysieke, als op emotioneel en mentaal en zelf spiritueel niveau. Vaak worden helingsprocessen op gang gebracht en gifstoffen uit het lichaam verwijderd. Bovenstaande symptomen kunnen het gevolg zijn. Aan de ene kant vervelend, aan de ander kant kunt u er ook blij mee zijn, in ieder geval gebeurt er iets.
Veel van deze klachten kunnen worden voorkomen door veel water te drinken, vooral de eerste uren en de dag na de massage.


Kan ik gemasseerd worden als ik me niet lekker voel?
Soms wel, vaak niet. Dit is sterk afhankelijk hoe zich voelt en welke symptomen die u heeft. Heeft u koorts, dan is een massage taboe. Het is van belang om klachten, hoe onbenullig ze soms ook lijken, altijd voor de aanvang van de massage aan uw masseur door te geven.


Kan ik ook een erotische massage krijgen?
Nee.