Home Neem contact met me op Links

behandelingen (3/4)      

Shiatsu therapie:

Shiatsu betekent letterlijk "druk met de vingers". Door druk uit te  oefenen op bepaalde punten op het lichaam wordt er invloed uitgeoefend op de circulatie van lichaamsenergie.
Shiatsu is een van de manuele toepassingsvormen uit de oosterse geneeskunde (ca. 2000 v. Chr. in China ontstaan). Ca. 100 jaar geleden werd de naam Shiatsu in Japan bekend. Shi betekent vinger, atsu druk. Shiatsu wordt traditioneel op de grond op een foton beoefend. De ontvanger draagt gemakkelijk zittende kleding (T-shirt, sportbroek, het liefst katoen). Eerste intentie van shiatsu is de energiestroom (ki) te harmoniseren, maar shiatsu is ook bij symptoombehandelingen inzetbaar. Hier wordt gedacht aan alle klachten die voortkomen uit disbalans. Overbelasting, vermoeidheid, stress en emoties uiten zich vaak in spierspanningen, slaapproblemen, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, depressie. Shiatsu is een weldaad om te ondergaan, een bijzondere ervaring voor lichaam en geest. Shiatsu is de kunst van het aanraken, een midddel tot communicatie, meditatie en massage.

Voetreflextherapie:

Zoals een landkaart openbaren de voeten uw gezondheidstoestand. Alle organen en gewrichten hebben een plaats op de voeten. Het lijkt alsKlik voor vergroting of zij per afstandbediening met elkaar in verbinding staan. De voetreflexzonemassage is een oeroude methode die al eeuwen geleden door Indiaanse stammen en inwoners van AziŽ toegepast werd. Tijdens de behandeling valt u in een diepe ontspanning, u ondergaat wel eens een “goede” pijn, maar als u opstaat, zweeft u op wolken. Combi-massage mogelijk, bijv. voetreflex en rugmassage.
Alle organen, gewrichten en lichaamsdelen kunnen via de voeten behandeld worden. De voeten laten de therapeut als een landkaart eventuele zwakke plekken in het systeem zien. Als bepaalde lichaamsfuncties niet optimaal werken, kan de desbetreffende reflexzone van de voet gevoelig reageren op uitgeoefende druk. Met speciale grepen kunnen blokkades opgelost worden, bepaalde verkrampingen verzacht worden of wordt het hele organisme/orgaanstelsel nieuw leven ingeblazen. Na de behandeling zal de cliŽnt een uitgesproken gevoel van welbevinden registreren. Indicaties voor een behandeling zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, migraine, darmklachten, doorbloedings-stoornissen, gewrichtsziekten, neus- en bijholteklachten, slaapstoornissen, stress, menstruatieklachten

Cranio sacraal therapie:

Is een therapie die het zelfgenezend, ontspannend vermogen van lichaam en geest stimuleert. Per toeval ontdekte de Amerikaanse arts        John Upledger een zeer subtiel ritme, dat veroorzaakt wordt door de aanmaak en opname van hersenvocht. Dit ritme noemde hij het craniosacrale ritme (cranium=schedel, sacrum=heiligbeen).

Omdat bindweefsel alle structuren in het lichaam verbindt is het ritme in een gezond lichaam en een gezonde geest overal goed voelbaar. Het ritme wordt in de therapie gebruikt als een diagnostisch hulpmiddel. Spanningen in het bindweefsel, onstaan door bijv. stress, ziekte, vallen, kunnen zo worden opgespoord en behandeld. Deze therapie kan verlichting geven bij onbegrepen, langdurige klachten.

Cyriax:

Cyriax is een onderzoeksmethode naar de functionele paraatheid van de verschillende gewrichten, Hiertoe behoren de spieren, pezen, ligamenten, gewrichts- en kruisbanden, slijmbeurzen, gewrichtskapsel, synoviaweefsel, periost en de meniscus.

Na een grondig gewrichtsonderzoek, wordt het letsel via diepe, dwarse fricties voorzien van een goede bloeddoorstroming. Het bloed bevat enerzijds de nodige voedngsstoffen en anderzijds is het een ideaal vervoermiddel om de afvalstoffen mee te nemen. Deze beide factoren helpen het genezingsproces te bevorderen.                                                                                                                                                                                                                                Volgende pagina >>                                                                                                        <<     Vorige pagina